Klikk her for å kjøpe

din egen so-ro vugge!


kr 4900,-

inkludert madrass og frakt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Ofte stilte spørsmål med svar

 

 

 

 

 

 

 

I følge vitenskapelige teorier om hjernens tolkning av sansestimuli,

er forlengs vugging den mest behagelige og beroligende bevegelse for barnet.

 

At forlengs vugging er den behagelige form for vugging kan forklares som når en sitter på en huske. Den lineære bevegelsen som hjernen registrerer ved forlengs bevegelse er behagelig slik som når en husker normalt.

 

Ved sidelengs vugging roterer barnets kropp og hjernen registrerer sirkulære stimuli. Automatiske reaksjoner blir aktivisert slik som når man snurrer på en huske, de fleste blir svimle av dette og de mest sensitive barna kan også bli kvalme.

 

so-ro vuggen er et sunt alternativ til vippestoler når barnet er våkent. Bunnen er 3 grader høyere i hodeenden enn fotenden som gir bedre pust og en rett ryggsøyle. Sittende i en vippestol får barnet belastning på ryggsøylen som ikke er sunt for ryggens utvikling. Man bør vente til barnet kan sitte selv før det blir plassert i en stol over lengre tid.

 

For å forebygge spedbarnsdødelighet (SIDS) (last ned pdf)

understerker amerikanske forskere betydningen av god oksygentilførsel rundt spedbarnets hode. so-ro vuggen har en gradert bunn som gjør at barnet ligger 3 grader høyere med hodet enn med bena. En slik gradering kan gi barnet bedre oksygentilførsel, spesielt ved forkjølelse og tett nese.

 

so-ro vuggens madrass er kun 2,5 cm da dette er maksgrensen for nordamerikanske krav til spedbarnsmadrasser. Dette forebygger groper eller annen opphopning av CO2 rundt barnets hode. Det er best for barnets nakke og utvikling av barnets rygg å ligge uten hodepute.

 

Bedre søvn for barna, gir mer ro og søvn til foreldrene slik at de får mer energi til sine daglige gjøremål.